Μουσείο

 

Κάθε εβδομάδα στο Μουσείο Κοτσανά

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας σας προσκαλεί σε ένα ξεχωριστό δείπνο! Η αίθουσα που φιλοξενεί την έκθεση «Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα και Παιχνίδια» ζωντανεύει υπό τους ήχους της αρχαίας λύρας από την Αλίκη Μαρκαντωνάτου και των γεύσεων της αρχαίας ελληνικής κουζίνας δια χειρός Αχχιλέα Πολίτη.

Η επίσκεψή σας στο Μουσείο Κοτσανά περιλαμβάνει βιωματική ξενάγηση στην μόνιμη έκθεση «Αρχαία Ελλάδα – Οι Απαρχές των Τεχνολογιών». Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε μια μοναδική συλλογή από 145 εκθέματα και 24 διαφορετικές θεματικές στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Ξεκινώντας από το ρομπότ-υπηρέτρια του Φίλωνος και τον «κινηματογράφο» του Ήρωνα και από το υδραυλικό ρολόι του Κτησίβιου μέχρι στον αναλογικό υπολογιστικό μηχανισμό των Αντικυθήρων, θα ανακαλύψετε τα επιτεύγματα της περιόδου από το 2000 π. Χ. μέχρι την πτώση του Αρχαίου Ελληνικού κόσμου.

Στη συνέχεια θα γνωρίσετε τα μουσικά όργανα των αρχαίων Ελλήνων αλλά και τα επιτραπέζια παιχνίδια τους και  θα γευτείτε ένα δείπνο 4 πιάτων βασισμένο στη  γαστρονομία της Αρχαίας Ελληνικής κουζίνας. Το δείπνο διοργανώνεται  ανάμεσα σε  42 πλήρως λειτουργικά, ανακατασκευασμένα μουσικά όργανα, όπως ο ελικώνας και το σύντονο του Πυθαγόρα, η λύρα του Ερμή, η κιθάρα του Απόλλωνα, η ομηρική φόρμιγγα, η πηκτίς της Σαπφούς, ο ελικών του Πτολεμαίου, η σύριγξ του Πανός, η ύδραυλις του Κτησίβιου.